Voyando - Blog - De fundering van je verhuuractiviteiten

De fundering van je verhuuractiviteiten

Geschreven door Merijn Middelweerd

Het openen van je vakantiehuis of accommodatie voor gasten is een spannende mijlpaal! Het is makkelijk om overweldigd te raken door alles wat erbij komt kijken, maar het is belangrijk om eerst de basis goed te hebben. Een stevige basis zorgt ervoor dat je verhuur soepel verloopt en klaar is voor groei. Hoewel het misschien om kleine, eenvoudige zaken gaat, zien we ze vaak fout gaan. En geloof ons, gasten merken het verschil. Een extra investering van slechts 20 minuten per boeking aan jouw kant kan een wereld van verschil maken in de ervaring van je gasten.

De Schoonmaak

Als er één ding is waar je gasten meteen over struikelen bij binnenkomst, is het de hygiëne. Een schoon, goed onderhouden en fris verblijf is nu eenmaal niet onderhandelbaar. Zorg ervoor dat elke ruimte grondig wordt schoongemaakt, beddengoed wordt gewassen, en dat de badkamer(s) en keuken grondig worden geschrobd. Verwijder rommel, leg alles terug op de juiste plek, en zorg ervoor dat er geen nare geuren blijven hangen. Werk je met een schoonmaakteam? Zorg dan dat je een checklist opstelt die gevolgd en afgevinkt moet worden. Dit is ook handig om te controleren of de borg kan worden teruggestort. Plan altijd voldoende tijd tussen gasten om alles weer tiptop in orde te maken.

Comfort

Een comfortabel en gebruiksvriendelijk ingerichte accommodatie wint altijd de boeking! Controleer daarom of alle apparatuur, elektronica en verlichting goed werken voordat je gasten arriveren. Daarnaast heeft nog nooit iemand zich comfortabel gevoelt bij aankomst in een leeg hok. Zorg voor comfortabele bedden, extra kussens, dekens, handdoeken en andere kleine extra’s. Je voelt je zelf ook meer thuis in een compleet huis, toch? Ook kleine reparaties, zoals een wiebelende tafel of lekkende kranen, kunnen het verschil maken in de ervaring van je gasten.

Eerlijke Foto’s & Beschrijvingen

Eerlijkheid is essentieel bij het verkrijgen van een goede beoordeling. Je hebt vast wel eens een huis bekeken op basis van de prachtige foto’s van een makelaar, of je laten verleiden door de beschrijving van een tweedehands artikel. Als iets dan tegenvalt of simpelweg niet overeenkomt met de realiteit, is dat extra teleurstellend. Wees daarom duidelijk over de grootte, indeling, locatie en voorzieningen van je verhuur. Overdrijf niet, want transparantie leidt tot tevreden gasten en betere reviews. Werk regelmatig je foto’s en beschrijvingen bij, en overweeg het gebruik van professionele fotografie om je boekingen te verhogen.

Snelle & Duidelijke Communicatie

Je zou verbaasd zijn hoe weinig verhuurders binnen een dag reageren op een boeking of boekingsaanvraag. Goede communicatie is essentieel voor tevreden gasten. Bevestig reserveringen snel en stuur duidelijke incheckinstructies, bijvoorbeeld door automatische e-mailsjablonen in te stellen. Wees beschikbaar voor vragen of problemen tijdens het verblijf van je gasten, en zorg ervoor dat je altijd snel reageert. Dit toont aan dat je om je gasten geeft en draagt echt bij aan een positieve ervaring – en beoordeling!

Maak details persoonlijk

Het zijn de kleine extraatjes die een groot verschil maken. Zorg voor een welkomstpakket met je contactgegevens, lokale tips, menu’s en wifi-informatie. Voorzie je gasten van snacks, koffie, thee en essentiële keukenbenodigdheden. Je kunt ook extra toiletartikelen klaarleggen voor het geval gasten iets vergeten. Een persoonlijk welkomstbericht, geschreven op een kaartje of een krijtbord, geeft een warm welkom.