Voyando - Blog - Zomervakantie 2024: Hoe je je voorbereid op succesvolle verhuur

Zomervakantie 2024: Hoe je je voorbereid op succesvolle verhuur

Geschreven door Merijn Middelweerd

Het eerste wat potentiele gasten zien voordat ze boeken, is je eigen website of advertentie voor je vakantiehuis. Dit is bepalend voor jouw succes als verhuurder. Wil je inspelen op het vakantiegevoel van de huurders? Zorg er dan voor dat jouw foto’s recent en relevant zijn gedurende alle seizoenen. Probeer het beeldmateriaal te matchen met de vakantie, het gevoel dat deze vakantie geeft, en ook de activiteiten die de gasten tijdens deze vakantie zullen ondernemen.

Een voorbeeld: versier je accommodatie met kleurrijke bloemen, zomerse decoraties en maak foto’s tijdens het lichtste en warmste moment van de dag. Of schiet wat plaatjes van de voorbijvarende bootjes en kano’s wanneer je je dicht bij water bevindt. Deel deze foto’s via sociale media en plaats ze op je website om je direct te onderscheiden van de concurrentie en een zomerse sfeer te creëren. Wat kan je nog meer doen?

  1. Stel seizoensgebonden prijzen in

Logischerwijs stijgt de vraag naar vakantiehuizen tijdens het hoogseizoen. Als gevolg verhogen eigenaren van accommodaties hun prijzen om meer inkomsten te genereren. Klinkt logisch, maar vaak laten beginnende verhuurders deze kans links liggen. Let wel op: prijsbepaling is het bewandelen van een dunne lijn. Te hoog inzetten zou bezoekers weg kunnen jagen, waardoor ze de zomer bij je concurrenten verblijven. Zet je te laag in? Dan laat je simpelweg geld liggen. Vind de juiste balans voor jouw accommodatie door te kijken naar wat de concurrentie doet, en vooral door rekening te houden met de unieke kenmerken van jouw accommodatie.

  1. Essentieel: de schoonmaak

Wisseldagen, aankomsten, vertrekken, late check-out, vergeten spullen, en ga zo maar door. Tijdens het zomerseizoen zal je als verhuurder veel op je bord hebben, als je de processen van tevoren niet goed organiseert. Een essentieel onderdeel van deze processen is de schoonmaak.

Hygiëne en netheid zijn een van de meest voorkomende klachten (en review killers) van gasten tijdens het hoogseizoen. Om ontevreden huurders te voorkomen, huur je van tevoren een betrouwbare schoonmaakpartij in en geef je ze een checklist om te volgen. Doe je het zelf? Maak dan een schoonmaakprotocol om dit onderdeel vlekkeloos te laten verlopen.

  1. Trek gasten aan met zomerse deals

Lege dagen in je kalender tijdens het hoogseizoen? Overweeg een zomerkorting of een last-minute deal aan te bieden. In je Voyando Dashboard maak je bijvoorbeeld makkelijk een kortingscode aan die gasten kunnen gebruiken bij het afrekenen van een directe boeking. Uiteindelijk zal het je boekingen verhogen en je helpen concurrerend te blijven.

Een ander idee is het aanbieden van zomerse pakketdeals. Denk hierbij aan overnachtingen in je accommodatie inclusief kortingen bij lokale restaurants, een goede fles wijn of tickets voor een evenement.

  1. Deel de lokale zomer

Profiteren van zomerse evenementen in jouw omgeving is dé manier om meer boekingen te genereren voor je accommodatie. Er zijn waarschijnlijk tal van zomerse festiviteiten, van muziekfestivals tot markten, de opening van een restaurant en (dorps)feesten. Kom in actie en lift mee op de successen van een lokale happening en kijk toe hoe gasten je vakantiehuis in no-time boeken.

  1. Bereik je doelgroep effectief en adverteer

Sta niet stil langs de zijlijn! Promoot je vakantiehuis actief op sociale media in de aanloop naar het zomerseizoen om je vakantiehuizen aantrekkelijker te maken en boekingen te stimuleren. Deel de bijgewerkte zomerse foto’s, maak advertentiecampagnes voor je speciale zomerpakketten en promoot de kortingscodes voor last-minute verblijven.

Nog een geweldig communicatiekanaal: e-mail. Stuur mailings naar eerdere gasten (kijk in je Voyando Dashboard voor een overzicht) en stimuleer ze met een promotiecode om alvast te boeken en hun zomerverblijf veilig te stellen.

Maak je klaar voor de zomer in je accommodatie

De aankomende zomerperiode biedt een uitstekende kans voor jou als huiseigenaar om meer gasten aan te trekken en boekingen te verhogen. Onderscheid je van de concurrentie en geniet van de rust die een volgeboekte kalender geeft.

Tenslotte kan je de stress die de drukste periode in het jaar met zich meebrengt makkelijk verlagen door gebruik te maken van goede boekingssoftware en een channel manager, zoals die van Voyando. Benieuwd hoe dit werkt? Plan een demo in voor een korte demonstratie!